Marco: “Dit huis past tot in de kleinste details bij ons leven”

Marco Veldhuizen woont met zijn gezin in Villapark Vogelhorst. Daar heeft hij een statige notariswoning laten bouwen aan het Landschapspark. Niet alleen het ontwerp maakte hij zelf, hij stak ook de handen uit de mouwen na de oplevering. Als je het dan hebt over ‘echt zelf je droomhuis realiseren’ is dit wel een heel mooi voorbeeld. We zijn benieuwd naar zijn verhaal en maakten een afspraak.

De villa van Marco prijkt in alle vrijheid op een grote kavel en steekt mooi af tegen de blauwe lucht. Met cameraman en filmploeg bellen we bij Marco aan en stappen binnen in de grote hal. De deuren slaan open richting de living die met en-suitedeuren aan de leefkeuken is verbonden. Hond Gucci nestelt zich op de bank en Marco gaat naast hem zitten en dan ontrafelt zich een gezellig gesprek.

Zelf bouwen is toch andere koek

Enthousiast begint deze trotse zelfbouwer te vertellen. “We woonden eerst in de Filmwijk in Almere Stad. Een fijn huis hoor, maar we wilden meer rust én een eigen huis ontwerpen en bouwen was een grote droom. Ik zit zelf in het vastgoed en weet dus goed wat er allemaal bij komt kijken. Toch moet ik eerlijk zeggen dat zelf bouwen wel anders is. Je zit er middenin en emotie speelt een grote rol. Ik was me er heel bewust van dat je het maar één keer goed kon doen.”

Die ultieme rust is fantastisch

Er zijn meer zelfbouwkavels te koop in Almere. Marco en zijn vrouw Margreet kozen bewust voor Villapark Vogelhorst. Ruimte en rust, was hun drijfveer. Hier wonen ze omringd door De Boswachterij, ligt de golfbaan om de hoek en fietsen ze zo naar de Kemphaan. Daarbij wonen ze hier dicht bij Loosdrecht en de Vaart in Almere. “We hebben onze boot in Loosdrecht liggen en daar zijn we zó vanuit Vogelhorst. Met een van onze kleinere bootjes bevaren we ook geregeld de wateren in en rondom Almere, hier om de hoek is een trailerhelling. Op vakantie naar het buitenland gaan we nog maar zelden. Als je op zo’n plek kunt wonen, heb je niet veel meer nodig.”

Ik kijk straks uit op het Landschapspark

“Juist het feit dat je hier wat verder weg woont van alles, vinden we fijn. Geen supermarkt die drukte oplevert, geen school met af en aanrijdende auto’s van ouders die hun kinderen halen en brengen. Alleen de vogels horen fluiten en af en toe een ree spotten. Ultieme vrijheid. De kavels in Villapark Vogelhorst zijn tussen de 600 en 900 m². “We kozen heel bewust voor deze plek en een ruime kavel, want hier wonen we aan het Landschapspark met archeologische vindplaats. De plannen voor de inrichting van het park liggen er al en in 2019 wordt gestart met de realisatie. Ik zie al voor me hoe ik straks op mijn veranda achter het huis zit met een ontbijtje. Zon op mijn gezicht, reetje in het vizier en groen om me heen.”

Wie betaalt, die bepaalt

Marco koos voor een notariswoning, naast de statige architectuur bood deze qua indeling en volume veel ruimte om woonwensen vorm te geven. Hij laat de gigantische leefkeuken zien. “Ik hou van koken en sta hier geregeld, terwijl vrienden van een wijntje genieten aan de bar. Als het eten klaar is, verplaatsen we naar de eettafel in de living. We wilden graag dat het zit- en kookgedeelte met elkaar verbonden zouden zijn. Om ervoor te zorgen dat onze kinderen geen last hebben van onze gezelligheid als ze studeren, is het casco hiervoor aangepast en heb ik speciale profielen laten maken bij de openslaande deuren naar de hal. Er komt nauwelijks geluid doorheen. Dit zijn echt van die dingen die je bij projectmatige bouw alleen maar voor elkaar krijgt als je diep in de buidel tast. Bij zelf bouwen geldt: wie betaalt, die bepaalt en dan is er dus geen sprake van meerwerk. De basis bedenk je namelijk zelf.”

Goed over nagedacht

Ik ben heel trots op het feit dat we hebben gerealiseerd wat we vooraf bedachten, ook op het gebied van comfort, duurzaamheid en de toekomst. Met domotica bestuur ik mijn hele huis op afstand: veiligheid, temperatuur en verlichting. Met een paar slimme technische voorbereidingen functioneert dit huis straks ook gasloos en kunnen we gemakkelijk de functie van ruimtes wisselen. Handig als alle kinderen de deur uit zijn. Op de 1e verdieping kunnen we slaapkamers samenvoegen en de badkamer koppelen aan onze nieuwe masterbedroom met parkzicht!”

Gezellig met de buren

Tijdens de bouw was er al contact met omwonenden en dat contact is alleen maar beter geworden, blijkt uit het verhaal van Marco. “De bewonerssamenstelling is heel divers. Van gezinnen met jonge en oudere kinderen tot jonge en oudere stellen. Iedereen die hier woont kiest heel bewust voor die rust. De sociale cohesie is groot. We zorgen – zonder bemoeienis – voor elkaar. In tegenstelling tot buurtfeesten in andere wijken, treffen we elkaar hier steeds bij iemand anders thuis. Iedereen neemt wat lekkers mee. We hebben een whatsappgroep voor de veiligheid, zodat we met elkaar het huis ‘bewaken’ als je er niet bent. In onze buurtwhatsappgroep ligt de focus op praktische zaken en de gezelligheid. Er wordt geregeld wat georganiseerd, ook voor kinderen. Via deze whatsappgroep is iedereen aangehaakt én uitgenodigd. Ook via het portal Next Door is er veel interactie.”

De tip van Marco

Bedenk hoe groot je wilt wonen en bepaal welke architectuur je mooi vindt. Ga vanuit die wensen zoeken naar het juiste type huis en bepaal je budget. En ook belangrijk: houd bij je budgettering rekening met voldoende buffer voor de afwerking.

Marco in zijn keuken

 

 

 

 

 

Vrij uitzicht op het toekomstige Landschapspark

 

 

 

 

 

 

Marco toont zijn domotica

 

 

 

 

 

 

Marco voor zijn notariswoning

Deel op Social Media

KIES UW DROOMHUIS IN VILLAPARK VOGELHORST

NIEUWS OVER VILLAPARK VOGELHORST

Droomhuizen VIP*tour door Vogelhorst en Overgooi op 22 juni
NIEUWS - 06 jun 2019

Droomhuizen VIP*tour door Vogelhorst en Overgooi op 22 juni

Ontdek het geheim van Villapark Vogelhorst en Landgoed Overgooi; dé exclusieve zelfbouwparels van Almere! In deze wijken – die overigens sterk van elkaar verschillen – heeft u écht alle ruimte en vrijheid om zelf een luxe droomhuis te realiseren. Heeft u ambitie zelf een luxe villa te realiseren en wilt u ontdekken of zelfbouw in […]

Lees verder