NIEUWS OVER VILLAPARK VOGELHORST

Villapark Vogelhorst Almere vogel icoon
18 mei 2018

24 mei: Expertteam Zelfbouw

Bent u benieuwd naar uw zelfbouwmogelijkheden op Villapark Vogelhorst? U bent van harte welkom op het volgende Expertteam Zelfbouw in de Kavelwinkel. Interne en externe professionals zitten voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u van advies te voorzien. U kunt donderdagavond 24 mei vrijblijvend binnenlopen tussen 17:30 en 20:00 uur. Naast de wisselende samenstelling met experts op het gebied van zelfbouw, is er deze keer extra aandacht voor de ontwerpfase en aardgasvrije oplossingen.

Exclusieve masterclass
Tijdens twee sessies visualiseert Olof van der Linden de belangrijkste zaken waarop je moet letten bij het maken van je Programma van Eisen. De Masterclass-sessies starten om 17:45 en 18:45 uur. In de Masterclass komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Hoe maak ik mijn Programma van Eisen? Een goede voorbereiding voor het ontwerpen van een droomhuis is tenslotte het halve werk.
  • Wat zijn de verschillen tussen een ontwerp van een architect  en een ontworpen cataloguswoning?
  • Hoe ziet uw droomhuis eruit? Doe mee met de wedstrijd ‘Wie maakt het mooiste moodboard’ en win een gratis schetsontwerp van Olof van der Linden.


Duurzaamheidsplein i.v.m. aardgasvrije nieuwbouw per 1 juli 2018
Op het Expertteam Zelfbouw van 24 mei is er een speciaal duurzaamheidsplein. Zelfbouwers krijgen namelijk te maken met de recent aangenomen Wet VET (voortgang Energietransitie). Elk nieuw gebouw waarvoor na 1 juli 2018 een omgevingsvergunning wordt ingediend, moet aardgasvrij gebouwd worden. Voor zelfbouw speelt dit ook in Vogelhorst.  Op het duurzaamheidsplein staan partijen die alles weten over nieuwe energievormen. Ook zijn er ervaren energieambassadeurs en medewerkers van de gemeente Almere die je vragen over aardgasvrij bouwen kunnen beantwoorden. De Wet VET vraagt snelle actie voor alle bouwprojecten die nu al in ontwikkeling zijn. Kom dus vooral langs voor al uw vragen over oplossingen met nieuwe energie.

Bekijk het complete programma en de samenstelling van het Expertteam Zelfbouw: www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl/expertteam

Deel op Social Media

KIES UW DROOMHUIS IN VILLAPARK VOGELHORST

NIEUWS OVER VILLAPARK VOGELHORST

Droomhuizen VIP*tour door Vogelhorst en Overgooi op 22 juni
NIEUWS - 06 jun 2019

Droomhuizen VIP*tour door Vogelhorst en Overgooi op 22 juni

Ontdek het geheim van Villapark Vogelhorst en Landgoed Overgooi; dé exclusieve zelfbouwparels van Almere! In deze wijken – die overigens sterk van elkaar verschillen – heeft u écht alle ruimte en vrijheid om zelf een luxe droomhuis te realiseren. Heeft u ambitie zelf een luxe villa te realiseren en wilt u ontdekken of zelfbouw in […]

Lees verder